زمینه و هدف: پس از برنامهریزی و تعریف فرایندها و فعالیتهای اصلی مدیریت بحران در سازمانهای مختلف، توجه به معرفی متولیانی برای انجام امور گوناگون در مقاطع زمانی قبل، حین و پس از وقوع سوانح، ساختاردهی به آنها و فراهم آوردن منابع و ابزارهای لازم برای آنها، موجب کسب اطمینان از اجرای طرحها و برنامهها به شکل سازماندهی شده و مدیریت بهینه شرایط اضطراری میگردد؛ بنابراین در این مقاله، شناسایی اصول و عواملی که باید در طراحی چنین ساختاری در نظر گرفته شوند، موردتوجه است.
روش: در این مطالعه مروری، با در نظر گرفتن الگوها و مدلهای منتخب دنیا (سیستم ملی مدیریت بحران ایالات متحده آمریکا، برنامه واکنش ملی ایالات متحده آمریکا و چارچوب مدیریت بحران استانداردشده کالیفرنیا) به تعریف سطوح اصلی در طراحی ساختارهای مدیریت بحران، تعیین روابط این سطوح و نحوه پشتیبانی آنها از یکدیگر پرداخته میشود.
یافته ها: اصول کلی حاکم در زمینه طراحی ساختار مدیریت بحران، سطح بندی مراکز مختلف برای طراحی ساختار اجرایی و ابزارهای طراحی ساختار اجرایی، از مدلهای منتخب دنیا به دست آمد.
نتیجه گیری: توصیه هایی به منظور طراحی ساختار اجرایی عملیات پاسخگویی به بحران در سطوح مختلف شامل این موارد ارائه گردید: تعیین سطوح عملیاتی در طراحی ساختار مدیریت بحران، طراحی ساختار و تعریف ارتباطات درون و بین سطوح و تعیین وظایف سطوح مختلف.
نوع مقاله: مطالعه مروری.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |