پیام خود را بنویسید
دوره 7، شماره 2 - ( دوره هفتم، شماره دوم ، تابستان 1396 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 20-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shadifar G, Vaezi M. Measures of Vulnerability Reduction in Academic Spaces in facing with Earthquake and Fire: Recommendations for Faculty of Law of Shahid Beheshti University. Disaster Prev. Manag. Know. 2017; 7 (2) :9-20
URL: http://dpmk.ir/article-1-130-fa.html
شادی فر غزاله، واعظی مهسا. تمهیدات کاهش آسیب‌پذیری فضاهای دانشگاهی در برابر زلزله و آتش‌سوزی: پیشنهاد‌هایی برای دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی . دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1396; 7 (2) :9-20

URL: http://dpmk.ir/article-1-130-fa.html


1- بازسازی پس از سانحه، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی ، تهران ، ایران
2- بازسازی پس از سانحه، دانشکده معماری و شهرسازی ، دانشگاه شهید بهشتی ،تهران ،ایران
چکیده:   (4860 مشاهده)
زمینه و هدف: فضاهای آموزشی با توجه به تعداد بالای کاربران، قدمت زیاد و ناپایداری سازه­ ای، از آسیب‌پذیری بالایی در برابر زلزله و آتش‌سوزی برخوردار است. در میان فضاهای آموزشی، دانشگاه‌ها به دلیل وجود تعداد بالای کاربران و همچنین اسناد و مطالعات منحصر به فرد در هنگام مواجهه با خطر در معرض آسیب‌های مهمی قرار دارد. نابسامانی غیر سازه‌ای و نیز کمبود آگاهی اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه‌ها از شرایط بحرانی و نحوه واکنش صحیح در برابر بحران، از دیگر عواملی هستند که نشان از اهمیت موضوع دارند. در این پژوهش به منظور تقلیل آسیب‌پذیری در برابر خطر زلزله و آتش‌سوزی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی  به عنوان نمونه موردی انتخاب شده‌است.
روش: در این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایشی و به کارگیری روش‌های آمار توصیفی و استنباطی، همچنین با استناد بر چارچوب‌های نظری مدیریت بحران، به شناخت آسیب‌پذیری لرزه‌ای و خطرپذیری حریق موجود در دانشکده در ابعاد سازمانی، تشکیلاتی و غیرسازه‌ای پرداخته شده‌است.
یافته ­ها: بر اساس یافته‌های حاصل از مشاهدات، پرسش­نامه­ ها و مصاحبه‌ها، سیستم فرماندهی سانحه طراحی شد و تمهیداتی جهت کاهش خطر در ابعاد تشکیلاتی و غیر سازه‌ای؛ و نیز پیشنهاداتی برای آمادگی در مقابل سانحه ارائه شد.
نتایج: از نتایج این پژوهش چنین بر می­ آمد که اقداماتی مانند آموزش‌های نظری و عملی در قالب برگزاری مانورها و کلاس‌های آموزشی، تهیه چارت سازمانی سامانه فرماندهی سانحه، تهیه نقشه‌های تخلیه اضطراری و نصب آن در دانشکده و راهکارهایی جهت کاهش آسیب‌پذیری غیر سازه‌ای،  به کاهش آسیب‌پذیری فضاهای دانشگاهی منجر خواهدشد.
متن کامل [PDF 1033 kb]   (1595 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/2/5 | پذیرش: 1396/4/12 | انتشار الکترونیک: 1396/6/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb