Mahdieh O. Investigating the Effect of Public Participation on Crisis Management Performance. Disaster Prev. Manag. Know. 2020; 10 (2) :126-141
URL:
http://dpmk.ir/article-1-328-fa.html
استادیار گروه مدیریت و حسابداری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
چکیده: (3564 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: شرایط محیطی متغیر امروزی، کشورها و سازمانها را از مواجهه با بحرانهای مختلف ناگزیر ساخته است. در نتیجه، شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت اقدامات مدیریت بحران میتواند مفید واقع شود. از جمله عواملی که میتواند موفقیت در عملکرد بحران را تحت تأثیر قرار دهد، مشارکت مردمی است که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است.
روش: تحقیق حاضر بهصورت کاربردی و در قالب روش توصیفی (پیمایشی) انجام شده است. جامعه آماری از دانشجویان و کارکنان دانشگاه زنجان و کاربران شبکههای اجتماعی مرتبط با آنها تشکیل شده است. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه استفاده شد که روایی و پایایی آن به ترتیب با استفاده از روایی محتوا و آزمون آلفای کرونباخ تأیید شد. پرسشنامهها بصورت الکترونیکی توزیع گردید و در نهایت 295 پرسشنامه در تحلیلها مورد استفاده قرار گرفت. برای تحلیل دادهها از نرمافزار SPSS و تحلیل مسیر با استفاده از نرمافزار آموس استفاده شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد همبستگی معنیداری بین مشارکت مردمی و عملکرد مدیریت بحران وجود دارد. همچنین مشارکت مردمی تأثیر مثبت و مستقیمی بر عملکرد مدیریت بحران دارد. به علاوه، تأثیر مشارکت نظری بر مشارکت عملی معنیدار بود. همچنین تأثیر عملکرد قبل از بحران بر عملکرد بعد از بحران نیز معنیدار بود. تأثیر مشارکت نظری بر هیچ یک از ابعاد عملکرد مدیریت بحران معنیدار نبود. به علاوه، مشارکت عملی تأثیر معنیداری بر عملکرد بعد از بحران داشت.
نتیجهگیری: یکی از مهمترین عواملی که میتواند به موفقیت اقدامات مدیریت بحران کمک کند، مشارکت مردمی میباشد. با استفاده از اطلاعرسانی و آگاهسازی از طریق رسانههای جمعی و اجتماعی میتوان بر مشارکت نظری و عملی مردم تأثیر گذاشت. با انجام اقدامات قبل از وقوع بحران (اطلاعرسانی و آمادگی) میتوان عملکرد بعد از وقع بحران را بهبود بخشید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/1/6 | پذیرش: 1399/2/10 | انتشار الکترونیک: 1399/4/11