پیام خود را بنویسید
دوره 9، شماره 4 - ( دوره نهم ، شماره چهارم،زمستان 1398 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 382-371 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghouchani M, Taji M, Ghoochani M. Prioritizing the equipment for making smart buildings with passive defense approach. Disaster Prev. Manag. Know. 2019; 9 (4) :371-382
URL: http://dpmk.ir/article-1-298-fa.html
قوچانی محیا، تاجی محمد، قوچانی مبینا. اولویت بندی تجهیزات هوشمندسازی ساختمان ها با رویکرد پدافند غیرعامل. دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1398; 9 (4) :371-382

URL: http://dpmk.ir/article-1-298-fa.html


1- کارشناس ارشد معماری، گروه تحقیقاتی تصمیم گیری هوشمندانه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، شاهرود، ایران.
2- استادیار، دکتری تخصصی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، شاهرود، ایران.
3- کارشناس ارشد، مهندسی فناوری اطلاعات، اداره آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی سمنان، ایران.
چکیده:   (2719 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به اینکه ساختمان ها به صورت مداوم در معرض تهدیدات قرار دارند، ضرورت دارد که آمادگی کامل برای مقابله با انواع تهدیدات و آسیب های ناشی از آن ها وجود داشته باشد. از این رو، به کارگیری اصول و مبانی پدافندغیرعامل در طراحی و اجرای ساختمان، امری بدیهی و غیرقابل انکار تلقی می شود. برای جلوگیری و یا حداقل کاهش ملموس فجایعی که در زمان سیل، زلزله، جنگ و... روی می دهد، می توان از راهکارهایی همچون به کارگیری ساختمان هوشمند، استفاده کرد. هوشمند سازی ساختمان ها به عنوان یکی از روش هایی است که موجب استحکام بیشتر ساختمان ها، افزایش عمر بنا، کاهش هزینه نگهداری بنا بعد از ساخت و نیز کاهش مصرف انرژی در زمان ساخت می شود.
روش: این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، ابتدا به بررسی و شناسایی تهدیدات متصور بر ساختمان و هوشمندسازی ساختمان به عنوان راهکاری مؤثر جهت کاهش خطرپذیری ساختمان از دیدگاه پدافند غیرعامل، پرداخته است و سپس با استفاده از روش تصمیم گیری شباهت به گزینه ایده آل یا تاپسیس، تجهیزات هوشمندسازی ساختمان در بخش معماری جهت حفظ دارایی های دفاعی ساختمان، اولویت بندی شد.
یافته ها: با توجه به عملکرد سامانه هوشمند در ساختمان، می توان گفت که با در نظر داشتن امنیت کاربران، کاربرد این سامانه در بخش معماری ساختمان با توجه به اصول و مبانی پدافند غیرعامل تأثیر بیشتری را در برقراری حفاظت و امنیت آن و افزایش دارایی های دفاعی، نسبت به سایر بخش های ساختمان دارد. بنابراین زیرسامانه های بخش معماری در هوشمندسازی ساختمان مورد ارزیابی قرار گرفته است.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از تحلیل تاپسیس در اولویت بندی تجهیزات هوشمندسازی ساختمان، شیشه های هوشمند، درهای هوشمند و دوربین مداربسته به ترتیب به عنوان تکنولوژی نوین و پویا معرفی می شوند که ترکیب آن با اهداف پدافند غیرعامل، باعث تسهیل مدیریت بحران در هر سه حالت قبل از وقوع، هنگام وقوع و بعد از وقوع بحران خواهد شد.
متن کامل [PDF 713 kb]   (1977 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/6/8 | پذیرش: 1398/7/9 | انتشار الکترونیک: 1398/10/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb