پیام خود را بنویسید
دوره 8، شماره 3 - ( دوره هشتم،شماره سوم،پاییز 1397 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 268-255 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amoozad Khalili S, Rashidy A, Pirdashti H. Considering the role of public participation to improve urban crisis management and its effective elements based on Ragers’ public participation theory , Case study: Behshar city. Disaster Prev. Manag. Know. 2018; 8 (3) :255-268
URL: http://dpmk.ir/article-1-200-fa.html
عموزاد خلیلی سجاد، رشیدی احمد، پیردشتی حسین. بررسی نقش مشارکت مردمی دربهبود عملکرد مدیریت بحران فضای شهری و عوامل مؤثر بر آن از منظر نظریه مشارکت اجتماعی راجرز در شهر بهشهر. دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1397; 8 (3) :255-268

URL: http://dpmk.ir/article-1-200-fa.html


1- کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران،بابلسر، ایران
2- دانشیار علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه مازندران،.بابلسر.ایران
3- دکتری جغرافیا سیاسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران. ایران
چکیده:   (4704 مشاهده)
زمینه و هدف : گسترش شهر ها و افزایش تدریجی تعداد شهرهای بزرگ در جهان  و تمرکز جمعیت و افزایش بهره برداری های محیطی و اقتصادی بر بستر شهرها از طرف دیگر، زمینه ساز ایجاد بحران در نواحی شهری شده است. با توجه به اهمیت مشارکت مردم در مدیریت مطلوب بحران شهری، هدف از انجام این پژوهش، بررسی نقش مشارکت شهروندان شهر بهشهر در عملکرد مدیریت بحران و همچنین عوامل موثر در مشارکت شهروندان و ارائه راهکارهایی در جهت جلب مشارکت شهروندان برای بهبود مدیریت بحران  می باشد.
روش: در اجرای این هدف، از روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، شهروندان شهر بهشهر می باشند که بر اساس فرمول کوکران نمونه ای به تعداد 264 نفر سرپرست خانوار به صورت تصادفی انتخاب و اطلاعات به روش اسنادی و میدانی گردآوری شده است و از نرم ا فزار SPSS جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
یافته ها: نتایج حاصل از یافته های تحقیق حاکی از آن است که میزان میانگین مشاهده شده ( 11.62) آزمون تی بالاتر از میانگین مورد انتظار (10) است، به عبارتی نقش مشارکت شهروندان بهشهری در بهبود عملکرد مدیریت بحران این تاثیرگذار بوده است، که بیشترین نقش موثر در بهبود عملکرد مدیریت بحران مربوط به شاخص رضایت ازعملکرد شهرداری و سازمان های محلی و مدیریت بحران (17.34) و بسترهای زیرساختی(15.88) است.
نتیجه گیری: موفقیت یک برنامه تا اندازه زیادی به نقش مردم و نحوه دخالت آنها در برنامه باز می گردد و تعیین نیازها، خواسته ها و اولویت بندی برنامه ای و طرح های مدیریت بحران جز با مشارکت مردم میسر نیست.
 
متن کامل [PDF 535 kb]   (3111 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/12/4 | پذیرش: 1397/1/26 | انتشار الکترونیک: 1397/6/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb