پیام خود را بنویسید
دوره 7، شماره 4 - ( دوره هفتم ،شماره چهارم،زمستان 1396 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 339-332 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kolahi Dehkordi H, Gholami S. The Investigation and Prioritization of current challenges in practical exercises and maneuver for preparation against natural disasters. Disaster Prev. Manag. Know. 2018; 7 (4) :332-339
URL: http://dpmk.ir/article-1-145-fa.html
کلاهی دهکردی هما، غلامی صالح. بررسی و اولویت بندی مشکلات موجود در اجرای تمرین های عملیاتی و مانور برای آمادگی در برابر بلایا. دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1396; 7 (4) :332-339

URL: http://dpmk.ir/article-1-145-fa.html


1- مدیریت در سوانح طبیعی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران ، ایران
2- بهداشت حرفه ای، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد ، ایران
چکیده:   (4669 مشاهده)
زمینه و هدف: پاسخگویی مناسب به حوادث، زمانی مقدور می­باشد که از قبل، آمادگی لازم برای رویارویی با انواع مختلف حوادث و بلایا وجود داشته باشد و با تشکیل تیم­ های مدیریتی توانمند، به روش­های صحیح کنترل بحران پرداخته شود تا خسارت و تلفات به حداقل برسد. در مرحله آمادگی، یکی از کارکردهای مهم و اساسی جهت ارتقای آمادگی و ظرفیت­ سازی، برگزاری انواع تمرین برای مقابله با بلایا می­باشد. تمرین­های مقابله با بلایا سطوح مختلفی دارند که کامل­ترین سطح آن، تمرین عملیاتی یا مانور عملیاتی می­باشد. هدف از برگزاری تمرین­ها، توسعه و بهبود، تائید صلاحیت و توانمندی سازمانی و آشکار شدن نقاط قوت و ضعف برنامه ­های آمادگی و پاسخ برای انجام یک یا چند کارکرد، در هنگام وقوع بلایا می­باشد. پس از انجام تمرین­های عملیاتی، تمامی فعالیت­ها و نحوه انجام آن­ها توسط تیم ارزیاب مورد بررسی قرار گرفته و با مشخص شدن نقاط ضعف و نقاط قوت، سعی در برطرف کردن مشکلات می­شود.
روش: در این پژوهش با توجه به تمرین­های انجام شده در سطوح متفاوت و بررسی پژوهش­های محققان مختلف در زمینه برگزاری آموزش­­های عمومی و تمرینات عملیاتی و همچنین بررسی گزارشات تعدادی از مانورها و تمرین­های عملیاتی انجام شده در سازمان جمعیت هلال احمر شهرستان شهرکرد توسط محقق، تعدادی از مشکلاتی که در هنگام برگزاری تمرین و مانور با آن مواجه هستیم، شناسایی شده، سپس با استفاده از روش سلسله مراتبی AHP این معیارها اولویت ­بندی شده­اند.
یافته­ ها: با توجه به نتایج به ­دست آمده از این پژوهش، مهم­ترین و عمده­ ترین مشکل در برگزاری تمرینات عملیاتی و مانورها، مشکلات مدیریتی و عدم تهیه سناریو می­باشد. همچنین بی­ نظمی در انجام عملیات و نبود امکانات و تجهیزات مناسب که از عدم مدیریت صحیح ناشی می­شوند نیز از دیگر مشکلات موجود در انجام عملیات می­باشد.
نتیجه­ گیری: با توجه به یافته­ های تحقیق لازم است قبل از اجرای تمرین عملیاتی و مانور، سطوح مختلف تمرین­های گفته شده به صورت مرتب و در سطح مدیران و برنامه­ ریزان و عوامل اجرایی برگزار گردد و همچنین با تهیه یک سناریوی کامل و مناسب و با تعیین دقیق نقش افراد، اقدام به برگزاری تمرین در سطح عملیاتی شود.
متن کامل [PDF 373 kb]   (2216 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/4/13 | پذیرش: 1396/7/26 | انتشار الکترونیک: 1396/10/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb