پیام خود را بنویسید
دوره 14، شماره 3 - ( پاییز- در حال انتشار 1403 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 6-6 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kheyrati L, Darvish Motevalli M H. Presenting a Mathematical Model in Order to Optimize the Cold Food Supply Chain in Crisis and Disaster Situations. Disaster Prev. Manag. Know. 2024; 14 (3) :6-6
URL: http://dpmk.ir/article-1-691-fa.html
خیراتی لیلا، درویش متولی محمدحسین. ارائه مدل ریاضی به منظور بهینگی زنجیره تأمین سرد مواد غذایی در شرایط وقوع بحران و بلایا. دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1403; 14 (3) :6-6

URL: http://dpmk.ir/article-1-691-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده:   (816 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از مهمترین اهداف ستاد مدیریت بحران، تهیه و توزیع مناسب مواد غذایی در شرایط وقوع بحران یا بلایا به نیازمندان و آسیب دیدگان است. به‌علت محدودیت طول عمر و نگهداری محصولات فسادپذیر، هزینه‌های عملیاتی، سفارش، حمل‌ونقل و آثار محیطی این نوع محصولات افزایش می‌یابد و چالش ­های جدیدی را به همراه خواهد داشت.
روش پژوهش: این پژوهش مبتنی بر رویکرد پژوهش عملیاتی است و به دنبال طراحی مدلی ریاضی چند هدفه برای زنجیره تأمین سرد، پایدار و چند‌سطحی در صنایع غذایی و در شرایط عدم قطعیت و بحرانی است. بدین‌منظور، یک مدل برنامه‌ریزی غیرخطی عدد صحیح مختلط ارائه شده است که‌ در آن از روش بهینگی عملکرد EOQ برای تعیین نقطه سفارش بهینه استفاده شده است.
یافته‌ها: مدل‌ ارائه شده بر اساس داده های واقعی ستاد مدیریت بحران کشور و به صورت پایلوت برای 16 مرکز تامین، 5 کانال توزیع و 35 ستاد مدیریت بحران با دو روش معیار جامع و اپسیلون محدودیت تقویت شده حل گردید. یافته‌ها نشان داد که با استفاده از مدل ریاضی ارائه شده، می‌توان به بهینه سازی فرآیند مدیریت زنجیره تامین سرد مواد غذایی در شرایط وقوع بحران و بلایا دست یافت.
نتیجه گیری: نتایج، کارایی و قابلیت کاربرد مدل ارائه‌شده و دستیابی به راه حل‌های باکیفیت در زمان منطقی را نشان می‌دهد و نسبت به رویکردهای سنتی دارای عملکرد بالاتری است انتظار می­رود با بهره­گیری از مدل ارائه شده، عملیات امدادرسانی و توزیع مواد غذایی در شرایط بحرانی توسط نهادهای امدادرسان تسهیل و بهینه گردد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/3/23 | پذیرش: 1403/5/30 | انتشار الکترونیک: 1403/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb