پیام خود را بنویسید
دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 203-184 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Narimani R, Motamedi M, Amoozad khalili H. Applying a Mathematical Model for the Distribution of Earthquake Relief Items to the Affected Areas of Tehran. Disaster Prev. Manag. Know. 2023; 13 (2) :184-203
URL: http://dpmk.ir/article-1-613-fa.html
نریمانی رضا، معتمدی مجید، عموزادخلیلی حسین. به‌کارگیری یک مدل ریاضی برای توزیع اقلام امدادرسانی در زلزله به مناطق آسیب‌دیده شهر تهران. دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1402; 13 (2) :184-203

URL: http://dpmk.ir/article-1-613-fa.html


1- دانشجوی دکترای تخصصی مدیریت صنعتی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.
2- گروه مدیریت صنعتی، واحد نوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، نوشهر، ایران.
3- گروه مهندسی صنایع، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.
چکیده:   (943 مشاهده)
زمینه و هدف پس از وقوع سوانج طبیعی در مقیاس بزرگ، کمبود عرضه و توزیع ناعادلانه اقلام امدادرسانی باعث تلفات انسانی گسترده می‌شود که مانع عملکرد زنجیره تأمین بشردوستانه می‌شود. از‌این‌رو در این مقاله چارچوبی مبتنی بر مدل‌سازی ریاضی برای توزیع اقلام مختلف امداد‌رسانی از مراکز مختلف به نقاط آسیب‌دیده گوناگون ارائه می‌شود. 
روش در این مقاله یک مدل برنامه‌ریزی ریاضی برای توزیع اقلام امدادرسانی در یک زنجیره تأمین بشردوستانه در 2 سطح بالا و پایین ارائه شده است. بنابراین این مقاله در راستای تحقق اهداف ارائه یک مدل بهینه‌سازی برای توزیع بسته‌های معیشتی در زنجیره تأمین بشردوستانه برای مقابله با بحران است. برای این منظور، یک زنجیره تأمین بشردوستانه چندهدفه و چندسطحی جهت توزیع عادلانه بسته‌های معیشتی برای مقابله با بحران توسعه داده شده است. مدل پیشنهاد‌شده دارای 3 تابع هدف است که با روش مجموع وزن‌دارشده حل می‌شوند. 
یافته ها طبق نتایج، در صورت کاهش در مقدار پارامتر عرضه اقلام ضروری به مناطق آسیب‌دیده مقدار تقاضای برآورده نشده افزایش می‌باید و در همه دوره‌ها اقلام ضروری با کمبود روبه‌رو می‌شوند. این کمبود بر روی مطلوبیت توزیع در میان تقاضا‌کنندگان تأثیر می‌گذارد، زیرا کاهش در مقدار عرضه باعث ایجاد عدم مطلوبیت در میان تقاضا‌کنندگان می‌شود و تأثیر سوء بر روی عملکرد زنجیره تأمین بشردوستانه و توزیع منصفانه می‌گذارد، زیرا در این صورت بسیاری از تقاضاها بدون پاسخ باقی می‌مانند. همچنین اگر مقدار پارامتر عرضه اقلام ضروری افزایش داده شود، با مازاد اقلام روبه‌رو خواهیم شد و با‌توجه‌به در نظر گرفتن پنجره زمانی ممکن است تقاضا برای برخی از اقلام خوراکی وجود نداشته باشد و با فساد روبه‌رو شوند که در‌این‌صورت نیز هزینه اضافه به زنجیره تحمیل می‌شود.
نتیجه گیری مدل پیشنهاد‌شده در این مقاله برای سوانح طبیعی ناگهانی در مقیاس محلی مناسب است که در مناطق شهری (با تعداد معینی از جمعیت ساکن) رخ می‌دهد. بنابراین این مطالعه نتایج مفیدی به مدیران و تصمیم‌گیران برای اخذ تصمیم مناسب بعد از وقوع بحران برای کنترل اوضاع ارائه می‌کند.
 
متن کامل [PDF 8102 kb]   (297 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (262 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/2/19 | پذیرش: 1402/4/1 | انتشار الکترونیک: 1402/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb