پیام خود را بنویسید
دوره 10، شماره 3 - ( دوره دهم، شماره سوم، پاییز 1399 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 276-264 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shamsi Gamchi N, Beladian S E, Torabi S A, Mohammadnazari Z. Establishment of Coronavirus post-hospital recovery sites by Shahid Beheshti University of Medical Sciences: Action report and logistical analysis. Disaster Prev. Manag. Know. 2020; 10 (3) :264-276
URL: http://dpmk.ir/article-1-355-fa.html
شمسی گمچی نفیسه، بلادیان سید احسان، ترابی سید علی، محمد نظری زهرا. راه‌اندازی نقاهتگاه‌های مقابله با ویروس کرونا توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: گزارش عملکرد و تجزیه و تحلیل لجستیکی. دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1399; 10 (3) :264-276

URL: http://dpmk.ir/article-1-355-fa.html


1- دکترای مهندسی صنایع، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
2- متخصص پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- استاد دانشکده مهندسی صنایع، پردیس فنی دانشگاه تهران، تهران، ایران
4- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (2188 مشاهده)
زمینه و هدف: اواخر سال ۲۰۱۹، گزارشی از موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در شهر ووهان چین اعلام شد. در تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۸ نیز اولین مورد این بیماری در ایران گزارش شد. با توجه به همه‌گیری این بیماری، اقدامات مناسب جهت مقابله با آن، از طریق آموزش افراد و درمان مبتلایان از ضرورت بالایی برخوردار بود.
روش: با توجه به جهانی بودن این اپیدمی، سیاست‌های متفاوتی در کشورهای مختلف اتخاذ گردید. در این پژوهش، به کمک تکنیک کیفی مصاحبه با خبرگان، به بررسی اقدامات صورت گرفته در خصوص راه‌اندازی نقاهتگاه‌های مقابله با ویروس کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران پرداخته شده است. همچنین، با توجه به اطلاعات حاصله از مصاحبه با مسئولین ذیربط و به کمک رویکرد عارضه‌یابی در حوزه‌ی مدیریت فرآیندها، این اقدامات از دیدگاه مدیریت لجستیک و زنجیره تامین، تجزیه و تحلیل شده و پیشنهادهایی برای بهبود این اقدامات در موارد مشابه آتی ارائه شده است.
یافته‌ها: اصول لجستیکی که باید در اقدامات مشابه آتی لحاظ شوند عبارتند از: تقویت اقدامات لجستیکی در فاز آمادگی با رویکردی کنشگرایانه، تعریف نقش‌ها و وظایف سازمان­های درگیر با راه‌اندازی نقاهتگاه‌های پسابیمارستانی، حصول اطمینان از در دسترس بودن منابع پشتیبان و انجام اقدامات لازم جهت نگهداری مناسب تجهیزات و اقلام ضروری.
نتیجه‌گیری: برای مقابله با محدودیت‌های لجستیکی، بایستی هماهنگی و همکاری بین سازمان­های درگیر با راه‌اندازی نقاهتگاه‌ها ایجاد شود. با توجه به این رویکرد همکارانه، تعیین مهمترین فرآیندهای یک مرکز درمانی و افراد درگیر در انجام عملیات درکنار ایجاد یک درخت تماس یا پاسخگویی و اطلاع‌رسانی کارمندان و لیستی از ابزارهای مهم، منابع موردنیاز، داده‌های موردنیاز برای دسترسی افراد در شرایط اضطرار و توافق با گروه‌های مشابه برای تأمین اضطراری فضای کاری و تهیه لیستی از فروشندگان و تأمین‌کنندگان تجهیزات و اقلام بهداشتی موردنیاز و همچنین تأمین فضای مناسب برای ذخیره‌سازی آنها، از آمادگی‌های لازم می‌باشد.
 
متن کامل [PDF 438 kb]   (979 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/3/31 | پذیرش: 1399/4/24 | انتشار الکترونیک: 1399/8/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb