پیام خود را بنویسید
دوره 5، شماره 2 - ( دوره پنجم ، شماره دوم ، تابستان 1394 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 129-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohamadi A, Yaghoubi S. Finding the optimal place for relief warehouses in view of the various commodities in times of disaster in the third district of Tehran. Disaster Prev. Manag. Know. 2015; 5 (2) :119-129
URL: http://dpmk.ir/article-1-26-fa.html
محمدی احمد، یعقوبی سعید. پیدا کردن مکان مناسب برای انبارهای کالای امدادی با درنظر گرفتن کالاهای مختلف در زمان بحران سیل در منطقه سه شهر تهران. دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1394; 5 (2) :119-129

URL: http://dpmk.ir/article-1-26-fa.html


1- دانشگاه علم وصنعت ایران
چکیده:   (8211 مشاهده)

زمینه و هدف: عملیات توزیع کالاهای امدادی به مناطق آسیب دیده و پوشش نقاط آسیب دیده از فعالیت‌های اساسی لجستیک امداد بلایا می باشد. که در این بین تامین و نگهداری و تخصیص کالاهای امدادی در زمان بحران از دیگر موضوعات حیاتی در زمان بحران است. از طرفی منطقه 3 شهرداری تهران، یکی از مناطق پرجمعیت شمالی کلان شهر تهران است که دارای وسعتی معادل 31/208 کیلومتر مربع که حدود 53 درصد آن را مناطق مسکونی اشغال کرده و جمعیت آن معادل ۲۹۳۱۸۱ نفر می باشد. همچنین به لحاظ مسائل شهرسازی و برنامه ریزی شهری، باید اذعان کرد که منطقه مورد مطالعه دارای تنوع کاربری بالایی بوده و کف سازی و سنگفرش خیابان و پیاده‌رو‌ها و عدم وجود سطوح نفوذ پذیر، آسیب پذیری منطقه را در برابر سیل دوچندان کرده است. لذا این تحقیق سعی دارد تا با برنامه ریزی در این منطقه به کاهش آسیب پذیری ناشی از بحران سیل کمک نماید.

روش: در این مقاله مدلی دو هدفه جهت مکان‌یابی انبارهای کالای امدادی با درنظرگرفتن موجودی به صورت چند کالایی و چند دوره ای و با درنظرگرفتن حداکثر پوشش نقاط آسیب دیده و همچنین وارد نمودن محدودیت ظرفیت به ازای هر کالا در هر انبار در زمان بحران سیل ارائه شده است. برای حل این مدل دو هدفه از روش محدودیت اپسیلون و سپس از الگوریتم فراابتکاری استفاده شده است.  

یافته ها: با افزایش تعداد انبارها میزان پوشش نقاط آسیب دیده افزایش ‌می‌یابد هم چنین با افزایش میزان پوشش، تابع هدف هزینه کاهش ‌می‌یابد اما به دلیل هزینه ثابت انبارها با افزایش مجموع هزینه‌ها مواجه هستیم.

نتیجه گیری: با توجه به آسیب پذیری بالای منطقه سه در خصوص بحران سیل، پیاده سازی مدل پیشنهادی می تواند کمک شایانی به توزیع اقلام امدادی در منطقه نماید و این امر میتواند موجب کاهش آسیب ها و رنج های مردم منطقه در زمان بحران سیل گردد.

متن کامل [PDF 1170 kb]   (1511 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/8/14 | پذیرش: 1394/12/25 | انتشار الکترونیک: 1395/2/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb