پیام خود را بنویسید
دوره 9، شماره 2 - ( دوره نهم ، شماره دوم ، تابستان 1398 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 134-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Valizadeh S, Parvari A. Explaining and Analyzing Relief Buildings to Reduce the Damages Caused by the Crisis (1st District Hospital in Borujerd). Disaster Prev. Manag. Know. 2019; 9 (2) :121-134
URL: http://dpmk.ir/article-1-250-fa.html
والی زاده سودابه، پروری علی. تبیین و تحلیل ساختمان های امدادی در جهت کاهش آسیب های ناشی از بحران (بیمارستان منطقه یک شهرستان بروجرد) . دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1398; 9 (2) :121-134

URL: http://dpmk.ir/article-1-250-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خمین، خمین، ایران
2- عضو هیئت علمی، مربی گروه عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خمین، خمین، ایران
چکیده:   (3049 مشاهده)
ﺯﻣﻴﻨﻪ ﻭ ﻫﺪﻑ: با بیان اینکه اولین کاربرد که از ساختمان­های امدادی (ایستگاه آتش­نشانی و بیمارستان) به ذهن می‌آید، رسیدگی به مصدومان و مجروحان حوادث و بلایا است. عملکرد ساختمان­های امدادی (آتش­نشانی و بیمارستان) واکنشی در جهت کاهش آسیب­های ناشی از بحران است که این عملکرد بیشتر در بحث بحران­های همیشگی و غیر قابل پیش­بینی از جمله: زلزله و آتش­سوزی ارجحیت دارد؛ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ مقاله ﺣﺎﺿﺮ ﺑﻪ ﺗﺒﻴﻴﻦ ﻭ ﺗﺤﻠﻴﻞ این ساختمان­های امدادی در جهت کاهش آسیب­های ناشی از بحران با مطالعه موردی بیمارستان منطقه یک شهرستان بروجرد ﺗﺎﻛﻴﺪ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ.
ﺭﻭﺵ: این تحقیق از نوع هدف کاربردی و با روش تجزیه- تحلیلی است ﻛﻪ ﺑﺎ ﻫﺪﻑ تبیین و تحلیل ساختمان­های امدادی در جهت کاهش آسیب­های ناشی از بحران نگارش ﺷﺪه است؛ بنابراین ما در این تحقیق بر آن شدیم که از طریق مستندات و شرایط وضعیت موجود بیمارستان (نقشه­های معماری) از لحاظ عملکردی و طبق مطالعات پیشین که در جهت کاهش آسیب­های ناشی از بحران مورد بررسی قرار گرفته­اند، به 13شاخص که در کاهش بحران نقش به­سزایی دارند دست پیدا کنیم؛ سپس بررسی وضعیت میانگین این شاخص­ها از طریق آزمون T تک نمونه­ای و با استفاده از نرم­افزار spss استفاده می­شود. شاخص­هایی که مقدار میانگین بدست آمده آنها کمتر از میانگین نظری (عدد3) باشد از تحقیق حذف می­شود.
ﻳﺎﻓﺘﻪ­ﻫﺎ: مقدار میانگین شاخص­ها در عملکرد بیمارستان منطقه یک شهرستان بروجرد در جهت کاهش بحران عبارتند از: قابلیت اضافه­کردن تخت در بخش اتاق عمل و اورژانس (07/4بررسی سیستم­های اضطراری بیمارستان، سیستم اطفاء حریق (00/4)، آشنایی کامل کارشناسان آتش­نشانی مربوطه با محیط بیمارستان (00/4)، رعایت الزامات آیین‌نامه‌ها و مقررات ملی ساخت ساختمان بیمارستان (93/3)، استاندارد بیمارستان در کشور ایران 1. 6 تخت به ازای هر 1000نفر جمعیت (87/3قابلیت استفاده از انرژی خورشید و باد در مواقع قطع شدن برق و گاز و آب. . . ( 87/3)، ساخت سریع بیمارستان به منظور بروز بودن و در دسترس بودن در مواقع بحران­های غیر قابل پیش­بینی (80/3)، طراحی پله‌های اضطراری (73/3)، مقاوم‌سازی و ایمن کردن سازه بیمارستان در برابر بحران­های طبیعی ( 47/2)، رؤیت فرایند طراحی و مستندسازی کلیه مراحل ساخت (33/2)، محل استقرار آمبولانس (33/2)، طراحی شبکه‌های معابر شهری به‌منظور دسترسی سریع و آسان در مواقع امدادرسانی (27/2)، ایجاد تمهیداتی جهت باز بودن همه درهای خروجی بعد از ساعت اداری بیمارستان (20/2).
ﻧﺘﻴﺠﻪ ﮔﻴﺮﻯ: با توجه به یافته­های تحقیق، ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﻰ­ﺩﻫﺪ که از بین 13 شاخص، میانگین مشاهده شده (میانگین بدست آمده) برای 8 شاخص بزرگ­تر از مقدار عدد سه و 5 شاخص کوچک­تر از مقدار عدد سه (میانگین نظری) است که با توجه به اینکه مقدار سطح معناداری بدست آمده برای این شاخص­ها بزرگ­تر از سطح خطای 05/0=α است (05/0< p)؛ بنابراین می­توان بیان کرد که آزمون t تک نمونه­ای برای میانگین مشاهده شده این شاخص­ها معنادار نیست و این 5 شاخص مطلوب و مورد تأیید نمی­باشد و حذف می­گردند.
متن کامل [PDF 603 kb]   (1365 دریافت)    
نوع مطالعه: ترویجی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/7/22 | پذیرش: 1397/8/19 | انتشار الکترونیک: 1398/3/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb