پیام خود را بنویسید
دوره 11، شماره 1 - ( دوره یازدهم ، شماره اول ، بهار 1400 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 80-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farokhi Zadeh1 S, Bagheri M, Maleki Toulabi H. Investigation and Evaluation of Urban Water Distribution System in Terms of Passive Defense Using Fuzzy DEMATEL Technique. Disaster Prev. Manag. Know. 2021; 11 (1) :67-80
URL: http://dpmk.ir/article-1-389-fa.html
فرخی زاده سعید، باقری مهدی، ملکی طولابی حسین. بررسی و ارزیابی شبکه آبرسانی شهری از منظر پدافند غیرعامل با استفاده از روش DEMATEL فازی. دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1400; 11 (1) :67-80

URL: http://dpmk.ir/article-1-389-fa.html


1- استادیار مهندسی عمران گرایش مدیریت ساخت، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- کارشناس ارشد معماری، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
3- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران.
چکیده:   (4494 مشاهده)
زمینه و هدف: شبکه آبرسانی از  جمله مهم ترین شریان های حیاتی هر شهر می باشد، لذا حفظ امنیت تأسیسات آبرسانی و در  نظر گرفتن تمهیدات لازم به  منظور آمادگی با شرایط بحران، از دغدغه های اصلی مسئولان حوزه امنیت در هر کشور می باشد. به همین منظور، بررسی این تأسیسات از  منظر پدافند غیرعامل، میزان ریسک آن ها را در مقابل عوامل انسان ساز، به مقدار قابل‌توجهی کاهش خواهد داد. در این پژوهش، ابتدا اصول پدافند غیرعامل در حوزه شبکه آبرسانی شهری شناسایی گردید و میزان اهمیت هر یک از تأسیسات آبرسانی مشخص‌ شده و سپس نتایج آن ها را مورد بررسی قرار گرفت.
روش: پژوهش حاضر به لحاظ ماهیت، از نوع کاربردی و به  لحاظ اجرا، ترکیبی از روش های توصیفی- تحلیلی بر  پایه مطالعات کتابخانه ای محسوب می شود. در این پژوهش، علاوه بر مصاحبه با کارشناسان و خبرگان مربوطه در زمینه مورد مطالعه، برای انجام محاسبات و مشخص نمودن تأثیرگذاری و تأثیرپذیری هر یک از عوامل، از روش DEMATEL فازی، استفاده گردید.
یافته‌ها: یافته های حاصل از بررسی و ارزیابی شبکه آبرسانی شهری مورد مطالعه در پژوهش حاضر با استفاده از روش DEMATEL فازی، نشان از اهمیت خیلی  زیاد خدمت رسانی  مستمر (B9)، مرمت پذیری (B6)، پراکندگی (B5)، پوشش و فریب (B8)، اختفا و استتار (B7) دارد. در تأسیسات آبرسانی شهری تلفات انسانی (B1)، قابلیت  شناسایی (B4)، قابلیت  دسترسی (B3) نیز دارای اهمیت زیادی می باشد. همچنین در بحث تأسیسات آبرسانی شهری از منظر پدافند غیرعامل، مشخص گردید که خسارات  اقتصادی (B10) دارای اهمیت کم و عامل وسعت (B2) دارای اهمیت خیلی کم می باشند.
نتیجه‌گیری:  باتوجه به  اهمیت موضوع آبرسانی شهری در شهرها، می توان گفت که لزوم بررسی و توجه همه‌ جانبه به تأسیسات آبرسانی در بخش شهری با توجه به  اصول و مبانی پدافند غیرعامل، تأثیر بیشتری در برقراری حفاظت، امنیت و افزایش توسعه پایدار شهری دارد. بنابراین کلیه شاخص های شبکه آبرسانی شهری در شهرها به  تفکیک مورد ارزیابی قرار گرفت.
متن کامل [PDF 598 kb]   (1223 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/11/13 | پذیرش: 1399/12/3 | انتشار الکترونیک: 1399/12/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb