پیام خود را بنویسید
دوره 12، شماره 2 - ( دوره دوازدهم ،شماره دوم،تابستان 1401 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 228-217 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Anjerani N, Bigdeli Rad V, Pakzad S. Analysis of the relationship between objectivity and subjectivity in urban resilience from a physical perspective in region one of Qazvin. Disaster Prev. Manag. Know. 2022; 12 (2) : 6
URL: http://dpmk.ir/article-1-504-fa.html
انجرانی ناصر، بیگدلی راد وحید، پاکزاد شادی. واکاوی ارتباط واقعیت‌ها و تصورات در تاب آوری شهری از منظر کالبدی در منطقه یک قزوین. دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1401; 12 (2) :217-228

URL: http://dpmk.ir/article-1-504-fa.html


1- دانشجوی دکتری گروه شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
2- استادیار گروه شهرسازی، واحد قزوین،دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
3- استادیار گروه شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
چکیده:   (831 مشاهده)
زمینه و هدف : آنچه امروز در مبحث مدیریت شهرها مطرح می­شود، تاب¬آور شدن شهرهاست. تاب­آوری شهرها به این دلیل اهمیت بالایی دارد که می­تواند باعث حیات و ممات شهرها شود. تاب­آوری شهری دارای ابعاد مختلفی می­باشد که یکی از مهم‌ترین آن­ها تاب­آوری کالبدی است که سکونتگاه­ها و زیرساخت­های شهری را از منظر تاب­آوری بررسی می­کند. یکی از مباحثی که همواره مطرح می­شود آن است که آیا اقدامات انجام‌شده در زمینه تاب­آوری از نظر ساکنین نیز مورد قبول می­باشد یا نه؟ این تحقیق به دنبال پاسخ این سئوال است و مهم‌ترین نوآوری آن واکاوی ارتباط بعد عینی و ذهنی تاب­آوری کالبدی که در مطالعات پیشین کمتر مورد بررسی قرارگرفته است، می­باشد.

روش :  این پژوهش به لحاظ ماهیت از نوع کاربردی و در نوع مقالات پژوهشی دسته­بندی می­شود و روش آن توصیفی-تحلیلی است و به‌منظور بررسی این ارتباط عینی و ذهنی تاب­آوری کالبدی ابتدا با استفاده از Spatial Analysis متغیرهای عینی بررسی‌شده و سپس با استفاده از پرسشنامه طیف لیکرتی متغیرهای ذهنی بررسی می­شوند و در نهایت با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون این ارتباط سنجیده می­شود.

یافته‌ها : یافته‌های این تحقیق بیانگر آن است که متغیرهای عینی موجود در تحقیق نشانگر آن است که در منطقه یک قزوین از منظر ترکیب بافت، شبکه‌های دسترسی شهری، حرایم خطرآفرین و جمعیت در معرض خطر دچار مشکلاتی در زمینه تاب‌آوری هستند زیرا امتیاز تحصیلی و تعداد قطعاتی که در معرض خطر قرار دارند بسیار زیادند.

نتیجه‌گیری : نتایج تحقیق حاکی از آن است که با توجه به ضریب همبستگی 0.527 بین متغیرهای ذهنی و عینی؛ ارتباط معناداری بین بعد عینی (واقعیت بر روی زمین) و بعد ذهنی (رضایت‌مندی ساکنین) در زمینه شاخص­های تاب‌آوری کالبدی شهری وجود دارد.  نهادهایی به ‌مانند شهرداری منطقه یک قزوین و نهادهای دیگر مدیریت شهری می­توانند از نتیجه این تحقیق به‌منظور بهبود شرایط تاب­آوری در شهر قزوین استفاده نمایند.
شماره‌ی مقاله: 6
متن کامل [PDF 695 kb]   (817 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/2/2 | پذیرش: 1401/3/16 | انتشار الکترونیک: 1401/6/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb