دوره 6، شماره 4 - ( دوره ششم ، شماره چهارم ، زمستان 1395 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 328-318 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه غیرانتفایی ایوانکی، ایوانکی، ایران
2- کارشناسی ارشد، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، گروه مدیریت بحران، تهران، ایران
3- مدرس دانشگاه ایوانکی وکارشناس ارشد مدیریت بحران، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، گروه مدیریت بحران، تهران، ایران
چکیده:   (5021 مشاهده)

زمینه و هدف: اعمال مدیریت در سازمان گسترده بسیج که میلیون ها انسان از قشرهای مختلف و با موقعیت های گوناگون اجتماعی را در بردارد، امر آسانی نیست و تنها درسایه کارآمدی مدیران و فرماندهان است که می‌توان این مجموعه عظیم و منحصر به فرد را در جهت اهداف بسیج، هدایت و از قابلیت‌ها، توانمندی‌ها، و ظرفیت های بی نظیر آن در جهت پیشگیری و مدیریت بحران بهره برد. این مقاله با هدف شناخت و تبیین مهارت‌های مدیریتی مورد نیاز فرماندهان نواحی و حوزه های مقاومت محلات بسیج در شرایط بحران، انجام گرفته است.

روش: روش و شیوه کار پژوهشی در این تحقیق بصورت توصیفی و تحلیلی از نوع پرسشنامه ای بسته با طیف لیکرت 5 گانه است. جامعه آماری این مطالعه، مجموعه فرماندهان و جانشینان نواحی و فرماندهان حوزه های مقاومت بسیج یکی از استان های کشور ایران می‌باشد. تعداد نمونه آماری، با توجه به اینکه تعدادکل جامعه آماری 125n= مورد بررسی کوچک و محدود بوده، کل جامعه انتخاب و از شیوه تمام شماری استفاده گردید؛ پرسشنامه در 5 مؤلفه از مهارت‌های فنی، انسانی، ادراکی، تصمیم‌گیری و ارتباطی با مجموع 68 سؤال تدوین شد، که پس از جمع آوری پاسخنامه ها، در نهایت از طریق نرم افزار اس.پی اس.اس[1] نسبت به تحلیل آنها اقدام شد.

یافته ها: نتایج حاصل از پژوهش ضمن تأیید نیازمندی فرماندهان نواحی و حوزه های مقاومت به مهارتهای مدیریتی در بحران، علیرغم معنا دار نبودن تفاوت ها، بیشترین نیازمندی را درحوزه مهارت‌های ادراکی با رتبه میانگینی3.21 و کمترین نیازمندی را در حوزه مهارت‌های ارتباطی با رتبه میانگینی 2.68 نشان داده است.

نتیجه گیری: مهارتهای مدیریتی یکی ازمهم ترین عوامل موفقیت مدیران در سازمان ها جهت مقابله با بحران می‌باشند. دراین پژوهش به این نتیجه رسیدیم که تمام مؤلفه های مورد بررسی(مهارتهای پنج گانه) و شاخص‌های مربوطه مورد تایید قرار گرفت؛ و اینکه برخورداری فرماندهان از مهارتهای مدیریتی (فنی، انسانی، ادراکی، تصمیم‌گیری و ارتباطی) به بهبود مدیریت بحران‌ها کمک می‌کند.


[1] spss

متن کامل [PDF 414 kb]   (1352 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/7/13 | پذیرش: 1395/9/23 | انتشار الکترونیک: 1396/1/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.