دوره 14، شماره 3 - ( پاییز 1403 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 309-292 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه مدیریت فناوری اطلاعات، واحد بین المللی کیش، دانشگاه آزاد اسلامی، کیش، ایران.
2- گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده:   (4026 مشاهده)
زمینه و هدف یکی از مهم‌ترین اهداف ستاد مدیریت بحران، تهیه و توزیع مناسب مواد غذایی در شرایط وقوع بحران یا بلایا به نیازمندان و آسیب‌دیدگان است. به‌علت محدودیت طول عمر و نگهداری محصولات فسادپذیر، هزینه‌های عملیاتی، سفارش، حمل‌ونقل و آثار محیطی این نوع محصولات افزایش می‌یابد و چالش‌های جدیدی را به همراه خواهد داشت.
روش این پژوهش مبتنی بر رویکرد پژوهش عملیاتی است و به دنبال طراحی مدلی ریاضی چند‌هدفه برای زنجیره تأمین سرد، پایدار و چند‌سطحی در صنایع غذایی و در شرایط عدم قطعیت و بحرانی است. بدین‌منظور یک مدل برنامه‌ریزی غیرخطی عدد صحیح مختلط ارائه شده است که‌ در آن از روش بهینگی عملکرد EOQ برای تعیین نقطه سفارش بهینه استفاده شده است. 
یافته ها مدل‌ ارائه‌شده بر‌اساس داده‌های واقعی ستاد مدیریت بحران کشور و به‌صورت پایلوت برای 16 مرکز تأمین، 5 کانال توزیع و 35 ستاد مدیریت بحران با 2 روش معیار جامع و اپسیلون محدودیت تقویت‌شده حل شد. یافته‌ها نشان داد با استفاده از مدل ریاضی ارائه‌شده، می‌توان به بهینه‌سازی فرایند مدیریت زنجیره تأمین سرد مواد غذایی در شرایط وقوع بحران و بلایا دست یافت.
نتیجه گیری نتایج، کارایی و قابلیت کاربرد مدل ارائه‌شده و دستیابی به راه‌حل‌های باکیفیت در زمان منطقی را نشان می‌دهد و نسبت به رویکردهای سنتی دارای عملکرد بالاتری است. انتظار می‌رود با بهره‌گیری از مدل ارائه‌شده، عملیات امدادرسانی و توزیع مواد غذایی در شرایط بحرانی توسط نهادهای امدادرسان تسهیل و بهینه شود.
متن کامل [PDF 7650 kb]   (471 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (425 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/3/23 | پذیرش: 1403/5/30 | انتشار الکترونیک: 1403/7/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.