پیام خود را بنویسید
دوره 5، شماره 3 - ( دوره پنجم ، شماره سوم ، پاییز 1394 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 201-186 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gamini Esfahani H, Faraji J. Design Basics for Shelter After Disaster with Focus on Production and consumption of Energy in Smart Cities; Case Study:Bushehr. Disaster Prev. Manag. Know. 2015; 5 (3) :186-201
URL: http://dpmk.ir/article-1-44-fa.html
گمینی اصفهانی هدیه، فرجی جلال. مبانی طراحی سرپناه پس از سانحه با محوریت تولید و مصرف بهینه انرژی در شهر هوشمند انرژی؛ نمونه موردی: شهر بوشهر. دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1394; 5 (3) :186-201

URL: http://dpmk.ir/article-1-44-fa.html


1- بازسازی پس از سانحه، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
2- مهندسی برق قدرت دانشگاه شهید بهشتی تهران، پژوهشگاه نیرو، تهران، ایران.
چکیده:   (8283 مشاهده)

زمینه و هدف: امروزه در دنیا تلاش­های گسترده­ای برای کاهش مصرف سوخت­های فسیلی در حال انجام است. در چند سال اخیر مباحث طراحی و ایجاد شهرهای هوشمند انرژی با همین هدف و همچنین افزایش کارایی و بهره­وری ساختمان‌ها با رویکرد پایداری مطرح گردیده است.  حال در اینجا این سول مطرح می‌شود که با حجم تولیدات گازهای گلخانه‌ای و افزایش رو به رشد برداشت سوخت‌های فسیلی، چه راه حلی برای کنترل افزایش جمعیت شهرنشین و معضلات پیرامونی آن وجود دارد؟

روش: در این مقاله فرض بر این است که در شهر نمونه بوشهر، سانحه‌ای رخ‌داده است و تقریباً تمامی زیرساخت‌های حیاتی شهر از بین رفته‌اند و علاوه بر آن، شبکه تأمین برق شهر (که شبکه برق، زیرساخت تمامی زیرساخت‌های شهری است) نیز از بین رفته و کارایی خود را ازدست‌داده است.  در این مقاله به منظور بررسی فرض بالا، ابتدا تمامی داده‌های مربوطه مانند دما، سرعت و جهت وزش باد، شدت تابش خورشید و میزان مصرف انرژی در شهر پیش از وقوع حادثه از منابع معتبر گردآوری شده است و سپس شبکه هوشمند برق ان طراحی و بعد از آن به کمک نرم افزارهای حل عددی مانند هومر، متلب و ... به تحلیل آن طراحی و بررسی پاسخ‌ها پرداخته شده است.

یافته‌:  پس از طراحی مدل اولیه شبکه هوشمند برق و انرژی برای شهر بوشهر با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی و همچنین منابع در دسترس، همزمان اطلاعات به دست آمده در خصوص وضعیت اقلیم شهر به نرم افزار داده شد تا بهینه‌ترین مدل اقتصادی را پیشنهاد دهد. مطابق با انتظار نویسندگان مقاله، سهم تولید انرژی بیشتر به دیزل ژنراتور و سپس پانل‌های خورشیدی اختصاص یافت.

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد یکی از بهترین و عملی‌ترین راهکارها، پیش از وقوع سوانح طبیعی و یا پس‌ازآن، حرکت و برنامه‌ریزی به‌سوی داشتن شهری هوشمند است. از طرفی نگاه به معماری سنتی هر منطقه و الهام گرفتن از روش‌های کنترل انرژی مصرفی که گذشتگان در قالب معماری سنتی و اصیل برای ما بر جای گذاشته‌اند، می‌تواند یکی از راه‌کارهای عملی به‌منظور کاهش مشکلات در این زمینه باشد. بنابراین حل این مسائل نیازمند مدیریت صحیح و اتصال درست معماری نوین و سنتی و ترکیب آن دو با موضوع انرژی‌های تجدید پذیر است.

متن کامل [PDF 1921 kb]   (4082 دریافت)    
نوع مطالعه: ترویجی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/11/3 | پذیرش: 1394/12/1 | انتشار الکترونیک: 1394/12/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb