پیام خود را بنویسید
دوره 8، شماره 4 - ( دوره هشتم،شماره چهارم،زمستان 1397 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 348-339 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadvand M, Azad N. The role of logistics in crisis management (Case study: Kermanshah earthquakes). Disaster Prev. Manag. Know. 2019; 8 (4) :339-348
URL: http://dpmk.ir/article-1-218-fa.html
احمدوند محمد، آزاد ناصر. نقش و جایگاه لجستیک در مدیریت بحران: مطالعهء موردی زلزلهء کرمانشاه. دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1397; 8 (4) :339-348

URL: http://dpmk.ir/article-1-218-fa.html


1- دانشجوی دکتری دانشکده مدیریت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب ، تهران. ایران
2- استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران. ایران
چکیده:   (4275 مشاهده)
زمینه و هدف: در طی سال­های گذشته، نواحی متعددی از کشور تحت تأثیر بحران­ های محیطی نظیر سیل و زلزله قرار گرفته­ اند. تعداد زیاد و حجم تخریبی آن­ها، نیاز به مدیریت صحیح این بحران­ها و چگونگی انسجام در بین عوامل مدیریتی را افزایش داده است. لجستیک و مدیریت آن یکی از مهم­ترین عوامل محسوب می­شود. این تحقیق، به بررسی اهمیت و جایگاه مدیریت لجستیک در هنگام بروز بحران و ارائه ­­ی راهبردهای مناسب در این زمینه می­پردازد. هدف اصلی در این تحقیق، بررسی ادبیات نظری در خصوص توصیف شیوه ­های رایج و دیدگاه ­های تحقیقی در مورد مدیریت لجستیک در زمان بحران است. این تحقیق، جهت­ ها و دیدگاه­ هایی را برای تحقیقات آتی در زمینه­ ی مدیریت لجستیک هنگام بحران فراهم می­ آورد. قلمرو این تحقیق به زلزله­ ی 7.2 ریشتری در آبان­ماه 1396 در کرمانشاه تعریف می­شود.
روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و نحوه­ ی گردآوری داده ­ها از نوع پژوهش­های توصیفی (کیفی) می­باشد. تحقیق کیفی برای درک و تبیین پدیده‌های پیچیده اجتماعی از داده‌های کیفی نظیر داده‌های حاصله از مصاحبه، مشاهده مشارکتی، مستندات، پرسشنامه و ... استفاده می‌کند. پیدایش تحقیق کیفی به وجود عامل انسانی مربوط می­شود.
یافته ها: بررسی­ های انجام شده و تحلیل محتوایی مصاحبه ­های انجام شده، نشان داد که لجستیک در زمینه مدیریت بحران به­ خصوص در رابطه با زلزله نقش بسزایی دارد. به ­دلیل همین نقش برجسته در بحران زلزله، لجستیک می­تواند تأثیر قابل­ توجهی در موفقیت اقدمات انجام شده در خصوص مدیریت بحران داشته باشد.
نتیجه گیری: بر این اساس، اقدامات لجستیکی در بحران­هایی نظیر زلزله، فعالیت­هایی نظیر تأمین تجهیزات، انبارداری و نگه­داری، مدیریت ناوگان، حمل و نقل ابزار و مواد و افراد، مدیریت دارایی­ها، مدیریت امکانات، امنیت، مدیریت اطلاعات و ارتباطات را شامل می­شود.
واژه‌های کلیدی: مدیریت بحران، مدیریت لجستک، زلزله
متن کامل [PDF 463 kb]   (3885 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/2/18 | پذیرش: 1397/3/25 | انتشار الکترونیک: 1397/9/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb