پیام خود را بنویسید
دوره 9، شماره 1 - ( دوره نهم ، شماره اول ، بهار 1398 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 109-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kavoosi M, Naser Esfahane A, Rashide M M. Explaining the Influence of Managers’ individuality on Their Management Styles in the Crisis Management Process through Presenting an Applied Model (case study: Managers and Expers of Khuzestan Crisis Management Headquarters). Disaster Prev. Manag. Know. 2019; 9 (1) :90-109
URL: http://dpmk.ir/article-1-249-fa.html
کاوسی منصور، نصراصفهانی علی، رشیدی محمد مهدی. تبیین تأثیرگذاری شخصیت مدیران بر سبک‌های مدیریتی آنان در فرآیند مدیریت بحران با ارائه الگویی کاربردی (مطالعه موردی: مدیران و کارشناسان ستاد مدیریت بحران استان خوزستان). دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1398; 9 (1) :90-109

URL: http://dpmk.ir/article-1-249-fa.html


1- دانشجوی دکتری مدیریت بحران، پژوهشگاه مهندسی بحران های طبیعی شاخص پژوه اصفهان،ایران
2- دانشیار دانشکده مدیریت، دانشگاه اصفهان، ایران
3- استادیار موسسه بین المللی انرژی، تهران، ایران
چکیده:   (3578 مشاهده)
زمینه و هدف: از آنجایی که مدیران در مقایسه با سایر پرسنل از قدرت و حق تصمیم گیری بیشتری برخوردارند، شخصیت آنان می‌تواند در تصمیمات و روش‌های آن‌ها تأثیر گذار باشد. به بیان دیگر، فلسفه شخصی مدیران، نگرش آن‌ها را نسبت به مسائل مختلف سازمان و کارکنان، مسائل پیرامون آن‌ها و فعالیت‌هایشان تحت تأثیر قرار می‌دهد. سبک و فلسفه مدیریتی هر مدیری تحت تأثیر شخصیت و فرهنگ اوست. تفاوت افراد بر پایه شخصیت می‌تواند منبع توسعه رشد و خلاقیت و یا ریشه‌ی تعارض، ناکامی و مشکلات اجتناب ناپذیر سازمانی باشد. یکی از این مشکلات اجتناب ناپذیر تفاوت‌های فردی در سازمان، حفظ خصایص فردی و شخصیتی مدیران به موزات خلق همکاری و همسازی با دیگران است که از جمله چالش‌هایی است که پیش روی بسیاری از سازمان‌ها قرار دارد با این وجود شخصیت مدیران از جمله یکی از معدود جنبه‌هایی است که کمتر به‌صورت علمی در کشور بدان پرداخته شده است، با وجود آنکه شخصیت تأثیر بارزی بر نحوه‌ی نگرش، عملکرد و شیوه‌ی مدیریتی مدیران دارد.
روش: در این پژوهش با توجه به ماهیت موضوع و داده‌ها از روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و شیوه‌ی نمونه گیری طبقه‌ای تصادفی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، مدیران و کارشناسان مدیریت بحران استان خوزستان بوده‌اند که حجم نمونه آماری 278 نفر تعیین گردید، از این تعداد 224 مرد و 54 زن انتخاب شده‌اند.
ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده است که برای سنجش شخصیت از پرسشنامه‌ی پنج بزرگ (نئو)، برای ارزیابی سبک‌های مدیریتی از پرسشنامه (LBAII هرسی و بلانچارد) و فرآیند مدیریت بحران، از پرسشنامه‌ی محقق ساخته استفاده گردید.
یافته ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان می‌دهد، ویژگی های شخصیتی بر سبک های مدیریتی آنان اثرگذار است. همچنین سبک‌های مدیریتی مدیران و ویژگی های شخصیتی آنان بر مدیریت بحران تاثیرگذار است.
نتیجه گیری: این تحقیق به تبیین تاثیرگذاری شخصیت مدیران بر سبک‌های مدیریتی آنان در فرآیند مدیریت بحران با ارائه الگویی کاربردی (مدیران و کارشناسان ستاد مدیریت بحران استان خوزستان) می‌پردازد. سپس بر مبنای یافته های بدست آمده از طریق مدل مثلثی تاثیر و نقش هر کدام از مولفه ها را مشخص می سازد.
متن کامل [PDF 534 kb]   (928 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/7/20 | پذیرش: 1397/8/30 | انتشار الکترونیک: 1397/12/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb